Mini serniczki z toffi

Mini serniczki są świetne jeśli nie chcemy później kroić ciasta lub mamy je gdzieś przenieść. Nie są za duże, prawie takie na raz. Dzięki ubitym białkom są puszyste, a krem krówkowy daje tyle słodyczy, że do tego wystarczy tylko espresso.

Składniki:

  1. 500g serka naturalnego mielonego
  2. 1/4 szklanki drobnego cukru
  3. cukier waniliowy
  4. 2 jajka
  5. 25-30 okrągłych biszkoptów
  6. krem krówkowy
  7. migdały (obrane i pokrojone)

Proporcje podane na 25-30 sztuk

Przygotowanie

Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej włożyć po jednym herbatniku. Piekarnik nagrzać do 180°C.

Ser, cukier, cukier wanilinowy, żółtka zmiksować. Białka ubić na sztywno po czym dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć do papilotek – prawie po brzeg. Na wierzch wyłożyć odrobinę masy krówkowej, rozprowadzić po wierzchu widelcem. Brzegi obsypać migdałami

Piec przez 30 minut, następnie wyjąć z piekarnika i po 5-10 minutach wyjąć z foremki.

Smacznego :)

IMG_0260